Jdi na obsah Jdi na menu
 


Představitelé hlavních rolí v seriálu

Karel Arazím (Tomáš Töpfer)

Karel Arazím se stal z poručíka vrchním strážmistrem - v této funkci nahradil vrchního strážmistra Šiktance. Během světové války bojoval v českých legiích v Rusku, odkud mu přijela dospělá dcera Kladuie, o níž nevěděl. Dlouho chodí s majitelkou květinářství Ludmilou, ale ženit se zatím nechce. Mužstvo ho má rádo a plně mu důvěřuje.


Bedřich Jarý (Ivan Trojan)

Od svého nástupu do pátrací stanice Brno je Arazímova pravá ruka. Je trochu popleta. Arazím ho chtěl oženit s Andělou, ale Jarý se zamiloval do Arazímovy dcery Claudie a bylo zle.

 

 


Ludmila Horká (Alena Antalová)

Půvabná majitelka květinářství miluje Arazíma a marně čeká, že si jí vezme. Nakonec se rozzlobí a odjede s bratrem do Ameriky. Je chápavá a tolerantní, ráda se plete do vyšetřování.

 

 


Anděla (Andrea Elsnerová)

Hodná a usměvavá kuchařka pátračky. Milovala psovoda Toníka, kterého před jejich svatbou zastřelili. Pak se zjistilo, že je těhotná. Narodila se jí dcera Tonička. Celá pátračka jí pomáhá, ale nejvíc nový psovod Ryba, který si ji nakonec vezme.

 


Štábní náčelník Šiktanc (Petr Kostka)

Oblíbený šéf pátračky, který si jako nástupce vybral Arazíma. Do důchodu se mu nechce, ale na nátlak své ženy jde. Doma se nudí a občas vypomáhá při vyšetřování.

 

 


Vladěnka Šiktancová (Zdena Herfortová)

Manželka štábního Šiktance, kterou mají všichni rádi. Snaží se starat o manžela, aby se doma na penzi nenudil. Je hodně společenská a pomáhá, kde může. Přátelí se s Ludmilou a pořád doufá, že ji jednou dá dohromady s Arazímem a bude konečně svatba.

 


Karlička Formánková (Libuše Šafránková)

Žije sama se synem. Pracuje jako sestra v nemocnici a studuje medicínu. Její manžel zmizel. Zamiluje se do Arazíma a on do ní.

 

 


Kamila Kliková (Tatiana Vilhelmová)

Popletená reportérka vnáší do seriálu humorný prvek. Neustále se plete do vyšetřování a občas i svou přítomností pomůže k vyřešení případu.

Představitelé hlavních rolí v soukromí:

Tomáš Töpfer (Karel Arazím)

Narodil se 10. ledna 1950 v Praze. Vystudoval DAMU. Hraje hodně v televizi, jedním z prvních seriálů, kde se objevil, je Kamenný řád. Za posledních patnáct let jsme ho mohli vidět v seriálech Nemocnice na kraji města po 20 letech, Černí baroni a Život na zámku. Podílel se na obnově divadla na Fidlovačce, jehož je nyní ředitelem. Je ženatý a má dvě dcery.

 


 

Ivan Trojan (Bedřich Jarý)

Narodil se 30. června 1964 v Praze. Je synem herce Ladislava Trojana a bratrem producenta a režiséra Ondřeje Trojana. Do povědomí širšího publika se dostal díky filmu Samotáři Davida Ondříčka. Poté jako by se s nabídkami roztrhl pytel a Trojan během krátké doby získal tři České lvy (Smradi, Jedna ruka netleská, Musím tě svést). Dále si zahrál v Želarech, Příbězích obyčejného šílenství a naposled v pohádce Anděl Páně.

 


 

Alena Antalová (Ludmila Horká)

Narodila se 28. července 1972 v Bratislavě. Absolvovala konzervatoř a JAMU. Hraje hlavně v muzikálech – Chicago, My Fair Lady, Cyrano z Bergeracu. Hrála v televizním filmu Společník. Největší popularitu jí ale vynesla jedna z hlavních rolí v seriálu Pojišťovna štěstí.

 

 


 

Andrea Elsnerová (Anděla)

Narodila se 5. července 1977 v Zábřehu na Moravě. V polovině devadesátých let se začala objevovat v televizi a na filmovém plátně. Jedna z jejích prvních rolí byla ve filmech Řád a Fany. Hrála v seriálech Prima sezóna, Život na zámku a Hříšní lidé města brněnského.

 

 


 

Petr Kostka (štábní náčelník Šiktanc)

Narodil se 11. června 1938 v Říčanech u Prahy. V televizi se objevuje od počátku sedmdesátých let. Ze seriálů, ve kterých účinkoval, jmenujme Synové a dcery Jakuba Skláře, My všichni školou povinní, Sanitka, Inženýrská odysea. Hodně hraje v televizních  pohádkách – O třech ospalých princeznách, O zlé a dobré vodě, Není houba jako houba, O Popelákovi… Je ženatý s herečkou Carmen Mayerovou.

 


 

Zdena Herfortová (Vladěnka Šiktancová)

Narodila se 8. října 1945. Absolvovala JAMU a od počátku devadesátých let je členkou Městského divadla Brno. Za roli Alžběty Anglické získala cenu Thálie. Nejvíce si ji lidé pamatují z Četnických humoresek. Od roku 1976 působí jako pedagog na JAMU, kde vede ateliér muzikálového herectví.

 

 


 

Libuše Šafránková (Karlička Formánková)

Narodila se 7. června 1953 v Brně. Její filmovou kariéru odstartovala role Barunky v dvoudílném filmu Babička z roku 1971. Pár let na to natočila Tři oříšky pro Popelku, která byla vyhlášena nejoblíbenější pohádkou vůbec. Z pohádek jmenujme ještě Princ a Večernice, Třetí princ nebo Malá mořská víla. Objevila se také ve filmech – Vrchní prchni, Jára Cimrman ležící spící, Svatební cesta do Jiljí, Vesničko má středisková, Kolja, Báječná léta pod psa… Je vdaná za herce Josefa Abrháma a mají spolu syna.

 


 

Tatiana Vilhelmová  (Kamila Kliková)

Narodila se 13. července 1978 v Praze. Jak ukazuje její filmografie, patří mezi nejvýraznější herečky mladé generace. Poprvé na sebe upozornila v Gedeonově filmu Šeptej. To odstartovalo vlnu filmových nabídek - Čas dluhů, Návrat idiota, Divoké včely, Jedna ruka netleská, Milenci a vrazi a naposled Štěstí. Hraje i v televizi a to jak ve filmech, tak v seriálech – Nemocnice na kraji města po 20 letech, Společnice, Josef a Ly. Je vdaná za Pavla Čecháka a mají spolu syna Františka.